Иновативно училище

Седмица на предприемачеството

Детайли
Световна седмица на предприемачеството 16-22.11.2020
1.б клас, СУ "Стефан Караджа"

Ден първи - Куклен театър
Децата нарисуваха и изрязаха кукли от хартия и картон. Разделени на творчески колективи, ще подготвят кратки пиеси за доброто и обичта. Пиесите ще бъдат записани на видео и предоставени на учениците от СУ и детските градини като образователни материали.

Ден втори -"Капачки за бъдеще"
Вече сме част от инициативата. Стартираме официалната кампания за събиране на капачки в 1.б клас. Запознахме се с подробности за добротворците. Готови сме да бъдем капчицата в океана от добро.

Ден трети - Залагаме семена на ела и смърч.
Първокласниците се запознаха с проблема обезлесяване с помощта на видео и фотоси. Пожарите и поголовната сеч са сред най-важните причини за това. Засяхме семенца от ела и смърч. Предварително ги накиснахме във вода. Надяваме се на успех.

Ден четвърти - Грижи за кучетата в местния приют
През последните две седмици първокласниците събираха парички, за да помогнат на кучетата, приютени от местни доброволци. Днес отчетохме сумата. Събраните 52 лева стигнаха за 50 килограма гранули. Малчуганите истински се вълнуват от съдбата на бездомните животни. Три образователни клипа им разказаха за живота на кучетата в приюта. С любезното съдействие на Galina Aleksieva напазарувахме необходимото. Браво, млади доброволци!

Ден пети - Коледни колажи
Днес първокласниците изработиха колажи на коледна тема. С тях ще уредят изложба в църковен храм "Успение на Пресвета Богородица". След края на изложбата отец Василий Селемет ще подари колажите на миряните.

За пет дни тези малки деца свършиха толкова много работа!
Браво! Бодра утрешна смяна на днешните предприемачи.


   
© HKKDesign & СОУ "Стефан Караджа"